Bisküvili Salepli Dondurma malzemeleri:
yarım su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı toz salep
1 poşet krem şanti
yarım su bardağı süt
Bisküvili taban için;
1 su bardağı süt
1 poşet kakaolu krem şanti
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Bisküvili Salepli Dondurma yapılışı:
- Toz salebi ve şekeri tencereye koyup, toz halindeyken iyice karıştıralım.
- Bu karışımın içine sütü yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte dibinin tutmaması ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
- Salep çabuk topaklandığı için dikkat edelim.
- Piştikten sonrasında bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- üzeri kaymak bağlamaması için bazı bazı karıştırmayı unutmayalım.
- Ayrı bir kapta süt ile krem şantiyi çırpalım, buzdolabına koyup salepli sütümüz soğuyana kadar krem şantiyi dolapta bekletelim.
- Soğuduktan sonrasında salepli sütün içine krem şantiyi katıp mikserle çırpalım.
- Bisküvili tabanın yapılışı için; 1 su bardağı süt ile 1 poşet kakaolu krem şantiyi mikserle çırpalım.
- üzerine rondodan geçirdiğimiz kakaolu petibör bisküvisini (1 paketin {üç|3}/4 ü rondodan geçirilecek) krem şantiye ilave edip gene çırpalım.
- Dikdörtgen borcamın zeminine buzdolabı poşetini yayalım.
- Bisküvili karışımı üzerine dökelim.
- yine üzerine 1 poşet koyup üzerini elimizle bastırıp düz biçimde bir hale getirelim.
- Poşeti kaldırıp onun üzerine hazırladığımız dondurmalı karışımı dökelim.
- Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis yapmadan 10-15 dakika evvela buzluktan çıkarıp öyle servis yapalım.
- Servis yapacağımız zaman dilediğimiz şekillerde kesebiliriz.
- üzerini süslemek için çikolata ve vişne kullandım.