Share

Bisküvili Salepli Dondurma


  Dondurma tercih edenler için bisküvili ve salepli dondurma. Sıcaklarda ağzınızı serinletici bu dondurmadan yapabilirsiniz.

 Bisküvili Salepli Dondurma malzemeleri:

2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı toz salep
1 poşet krem şanti
yarım su bardağı süt
Bisküvili taban için;
1 su bardağı süt
1 poşet kakaolu krem şanti
1 paket kakaolu petibör bisküvi

 Bisküvili Salepli Dondurma yapılışı:


  • Toz salebi ve şekeri tencereye koyup, toz halindeyken iyice karıştıralım.
  • Bu karışımın içine sütü yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte dibinin tutmaması ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
  • Salep çabuk topaklandığı için dikkat edelim.
  • Piştikten sonrasında bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • üzeri kaymak bağlamaması için bazı bazı karıştırmayı unutmayalım.
  • Ayrı bir kapta süt ile krem şantiyi çırpalım, buzdolabına koyup salepli sütümüz soğuyana kadar krem şantiyi dolapta bekletelim.
  • Soğuduktan sonrasında salepli sütün içine krem şantiyi katıp mikserle çırpalım.
  • Bisküvili tabanın yapılışı için; 1 su bardağı süt ile 1 poşet kakaolu krem şantiyi mikserle çırpalım.
  • üzerine rondodan geçirdiğimiz kakaolu petibör bisküvisini (1 paketin {üç|3}/4 ü rondodan geçirilecek) krem şantiye ilave edip gene çırpalım.
  • Dikdörtgen borcamın zeminine buzdolabı poşetini yayalım.
  • Bisküvili karışımı üzerine dökelim.
  • yine üzerine 1 poşet koyup üzerini elimizle bastırıp düz biçimde bir hale getirelim.
  • Poşeti kaldırıp onun üzerine hazırladığımız dondurmalı karışımı dökelim.
  • Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis yapmadan 10-15 dakika evvela buzluktan çıkarıp öyle servis yapalım.
  • Servis yapacağımız zaman dilediğimiz şekillerde kesebiliriz.
  • üzerini süslemek için çikolata ve vişne kullandım.
Blogger tarafından desteklenmektedir.